یوگا برای خانم ها ورزشی برای سلامت روح و جسم
1402/12/12
یوگا برای خانم ها ورزشی برای سلامت روح و جسم
ورزش و فعالیتهای بدنی منظم، یکی از مهمترین پایههای سلامتی برای همه اقشار و در همه سنین به شمار میرود. زنان اما به دلایل فیزیولوژیک نیاز بیشتری به تمرینهای ورزشی منظم دارند. بنابر آمار، ورزش کردن منظم میتواند، بروز پوکی استخوان، افسردگی، اضافه وزن و مشکلات سلامتی باروری در زنان را به تاخیر انداخته و یا به کلی رفع کند. یوگا برای هزاران سال، مردم را در سراسر جهان جذب کرده است. زیبایی یوگا این است که لازم نیست در آن حرفهای شوید تا از فواید آن بهره مند شوید. چه جوان باشید و چه پیر، اضافه وزن داشته باشید یا نه، یوگا قدرت آرامش بخشیدن به ذهن شما و تقویت بدن را دارد. از اصطلاحات این ورزش و ژستهای پیچیده آن نترسید. یوگا ورزشی برای همه است اما یوگا برای خانم ها، میتواند ورزشی مناسب باشد که تاثیرات زیادی بر سلامت روح و جسم آنها بگذارد.
در این مقاله میخواهیم با هم بدانیم که یوگا چیست و چه فوایدی دارد؟ همچنین خواهیم دانست که هدف از یوگا چیست؟ و در ادامه درباره انواع یوگا و تاریخچه آن نیز خواهیم دانست.
یوگا برای خانم ها: یوگا چیست و چه فوایدی دارد؟
یوگا شامل یک مجموعه تمرین ورزشی جسمی و ذهنی است که ریشه در فلسفه هندی دارد. این ورزش ابتدا به عنوان یک تمرین معنوی آغاز شد اما امروزه به عنوان راهی برای ارتقای سلامت جسمی و روانی رایج شده است.
یوگا به صورت منظم و مداوم میتواند باعث افزایش استقامت، قدرت بدنی و عضلانی، آرامش ذهن و انعطاف پذیری بدن شود. این ورزش معمولا بر وضعیت بدنی (آسانا) ، تکنیک های تنفس (پرانایاما) و مدیتیشن (دیانا) تاکید دارد. سبکهای مختلفی از ورزش یوگا وجود دارد، از تمرینهای ملایم گرفته تا تمرینهای سخت.
فواید یوگا چیست؟
یوگا برای خانم ها و آقایان فواید سلامتی بسیاری دارد از جمله:
• یوگا با کاهش استرس، بهبود سلامت روانی و عاطفی و ایجاد تعادل در وضعیت خواب، به بهبود سلامت عمومی بدن انسان کمک میکند.
• این ورزش باعث تسکین کمردرد و گردن درد و احتمالاً درد ناشی از سردردهای تنشی و آرتروز زانو میشود.
• یوگا به افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند کمک میکند تا حدی وزن خود را کاهش دهند.
• به افرادی که برای ترک سیگار اقدام میکنند کمک میکند تا این دوره را با موفقیت بیشتری طی کنند.
• این ورزش به افراد کمک میکند تا علائم اضطراب یا افسردگی مرتبط با شرایط دشوار زندگی را مدیریت کنند.
• یوگا به زنان میانسال کمک میکند تا علائم یائسگی را بهبود دهند. یوگا علائم فیزیکی مانند گرگرفتگی و همچنین علائم روانشناختی مانند اضطراب یا افسردگی را در زنان میانسال کاهش میدهد.
• این ورزش به افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کمک میکند تا علائم خود را مدیریت کرده و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
• یوگا برای خانم های باردار مفید است. فعالیتهای بدنی مانند یوگا برای اکثر زنان باردار بیخطر و مطلوب است، البته تا زمانی که اقدامات احتیاطی مناسب انجام شود.
• حرکات یوگا، قدرت، تعادل و انعطاف پذیری را بهبود می بخشد. حرکات آهسته و تنفس عمیق باعث افزایش جریان خون و گرم شدن ماهیچهها شده و نگه داشتن یک حالت میتواند باعث افزایش قدرت عضلات شود.
• تمرین منظم یوگا، سطح استرس و التهاب سراسر بدن را کاهش میدهد و به سلامت قلب کمک خواهد کرد. چندین عامل موثر در بیماری قلبی، از جمله فشار خون بالا و اضافه وزن، نیز از طریق یوگا قابل رفع است.
• شرکت در کلاسهای یوگا میتواند احساس تنهایی را کاهش دهد و محیطی را برای درمان و حمایت گروهی فراهم کند. یوگا برای خانم ها و اقایان مسن از این جهت بسیار مفید است.
تاریخچه یوگا
به وجود آمدن یوگا به حدود 5 هزار سال پیش و به سرزمین هندوستان بازمیگردد. در آن زمان نخستین تمدنهای انسانی در این بخش از جهان در حال شکلگیری بود. برخی معتقد هستند که یوگا از یک مکتب باستانی با نام مکتب «شامانسیم»، ریشه گرفته است. هدف از این مکتب در هند باستان، گسترش مذهب و شفای جسمانی بود. نشانههایی از حرکات یوگا در سنگنگارههایی در کوهستانی در هند از این دوران به دست آمده است.
همچنین نوشتههایی درباره یوگا در سنگ نوشتههایی مربوط به تمدن باستانی 5 هزار ساله هندوستان با نام «ساراواتی» نیز به دست آمده است. این نوشتهها، اشعاری قدیمی هستند که یوگا را راهی برای رسیدن به «قدرتی بزرگ» معرفی کرده است و توصیفاتی درباره حرکات گوناگون این ورزش ارائه نموده است. یوگا سپس به وسیله اساتید هندی در سرتاسر سرزمین هندوستان راه پیدا کرد و حرکات مختلف آن به وسیله آنان تثبیت شد. این ورزش سپس از هند به مکاتب شرقی راه پیدا کرد و در قرن نوزدهم میلادی کمکم به اروپا راه یافت. در قرن بیستم، یوگا گسترش چشمگیری در سرتاسر جهان پیدا کرد و امروزه کلاسهای یوگا برای خانم ها و آقایان در همه جای دنیا برگزار میشود.
فلسفه یوگا چیست؟
فلسفه یوگا به ما مسیری را نشان میدهد که ما را به یک زندگی شاد، سالم و آرام هدایت میکند. این شادی تبدیل به رضایت عمیق و طولانی مدت میشود و سلامتی که بدن و ذهن ما را زنده و سرزنده نگه میدارد. در نهایت یوگا ما را به آرامشی میرساند که نه تنها در درون خودمان بلکه در دنیای اطراف نیز آشکار میشود. ما با حرکات این ورزش در نهایت یک هماهنگی فیزیکی، ذهنی و عاطفی بین خود و محیط اطراف، ایجاد میکنیم.
اما هدف از یوگا چیست؟ سنتهای یوگا بسیار متفاوت است و هر فردی نوعی را انتخاب میکند که برای او مناسب است. اما در یوگا، همه ما میخواهیم به یک هدف برسیم و آن این است که فرد بهتری باشیم. در نهایت ما حرکتهای فیزیکی، تکنیکهای تنفس و مدیتیشن را تمرین میکنیم تا انسان بهتری شویم که این امر، میتواند بر جهان تأثیر بگذارد.
یکی دیگر از اهداف یوگا برای خانم ها و آقایان این است که میخواهیم با آرامش بیشتری به موقعیتهای استرسزایی که روزانه با آن برخورد میکنیم، واکنش نشان دهیم. یافتن راه یا فکری که استرس را از بین ببرد برابر است با واکنش آگاهانهتر.
یوگا برای خانم ها: انواع یوگا چیست؟
یوگا انواع و سبکهای گوناگونی دارد که به مهمترین و محبوبترین آنها اشاره میشود:
1. یوگای هاتا
کلاس یوگای هاتا معمولاً یک نقطه شروع ایده آل برای کسانی است که تازه به این ورزش روی میآورند. هاتا یک اصطلاح کلی است که میتواند به انواع مختلف تمرین اشاره کند. ویژگی مشترک هاتا، ادغام آساناها (حالت های یوگا) با پرانایاما (تمرینات تنفسی) برای ایجاد آرامش در بدن و ذهن است.
2. یوگای وینیاسا
وینیاسا یوگا یکی از متداولترین سبکهای یوگا برای خانم ها است که به سبکهای قدیمیتر این ورزش نزدیکتر است. وینیاسا یوگا تا حد زیادی مبتنی بر جریان حرکتی با شدت بالا از طریق یک سری سلامهای خورشیدی است. یوگای وینیاسا اغلب به افراد باتجربه توصیه میشود که به دنبال تغییر سریع فیزیکی از طریق تمرین خود هستند یا ورزشکارانی که به دنبال تکمیل سایر اشکال آمادگی جسمانی هستند.
3. یوگای داغ
چیزی که یوگای داغ را از سایر سبکهای پرقدرت متمایز میکند، تنظیمات دمایی آن است. این یوگا در یک اتاق گرم که معمولاً بین 26 تا 46 درجه فارنهایت تنظیم شده، انجام میشود. گرما یک راه عالی برای سمزدایی و کمک به انعطاف پذیری است. خود حرکت به شکل توالیهای مختلف و تمرینهای تنفسی است که معمولاً دو بار انجام میشود.
4. یوگا برای خانم ها: یوگای آینگار
این مدل از یوگا توسط یکی از برجستهترین معلمان یوگا در جهان ابداع شده است. یوگای آیینگار با سایر انواع یوگا متفاوت است به گونه ای که بیشتر بر روی هم ترازی و دقت بدن تمرکز دارد. آینگار، باز شدن بدن را به حداکثر میرساند و به نحوه اجرای وضعیت بدن اهمیت زیادی میدهد.
5. یوگای آشتانگا
آشتانگا یوگا نوعی از این ورزش با قدرت بالا، حرارت بالا و انرژی بالا است. این سبک جدیدتر یوگا است که در قرن بیستم توسعه یافت و اغلب به عنوان برداشتی معاصر از آموزههای کلاسیک هند توصیف میشود. یوگا آشتانگا بر هماهنگ سازی «تنفس» با «حرکات سریع» تمرکز دارد و ضربان قلب شما را بالا میبرد. این نوع یوگا برای خانم ها و آقایانی که به دنبال کاهش وزن هستند نیز مناسب است.
6. یوگای نیدرا
یوگا نیدرا در اوایل دهه شصت میلادی ایجاد شد، از مدیتیشن هدایت شده برای القای حالت نزدیک به خواب استفاده میکند. در جامعه یوگا، این سبک بهعنوان یکی از آرامشبخشترین و متعالیترین سبکهای این رشته در نظر گرفته میشود. یکی دیگر از چیزهای عالی در مورد یوگا نیدرا این است که بهراحتی یاد گرفته میشود و افراد میتوانند از مزایای آن در کاهش استرس و بهبود خواب بهره ببرند.
7. یوگای ترمیمی یا ملایم
نام این ورزش گویای همه چیز است. یوگای ترمیمی بر تسکین ذهن و بدن از طریق ترکیبی از تنفس عمیق و حرکات کششی غیرفعال تمرکز دارد که برای باز کردن گروههای ماهیچهای مختلف طراحی شده است. حرکات در این مدل از یوگا به شرکت کنندگان این امکان را میدهد که از تنشهای روحی و جسمی رها شوند.
سخن آخر یوگا برای خانم ها
یوگا ورزشی مناسب برای همه سنین و همه علایق است. سبکهای گوناگون این ورزش باعث میشود تا همه با هر وضعیت بدنی و سلامتی بتوانند در ان به فعالیت بپردازند. اگر به این ورزش علاقه دارید و قصد دارید آن را امتحان کنید می توانید در کلاسهای یوگا برای خانم ها و آقایان در باشگاه «یوگا حضور» ثبت نام کنید.
مطالب مرتبط
دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید