مدیتیشن چیست؟ با انواع مدیتیشن آشنا شوید
1402/12/12
مدیتیشن باعث می شود که بدون انجام کار خاصی حس آرموش درونی را پیدا کنید و کمتر دچار فکر و خیالات منفی شوید. در ادامه اطلاعات مختلفی را در مورد انواع مدیتیشن در اختیار شما قرار خواهیم داد.
بسیاری از افراد روش های مختلفی را به کار می برند تا حالت هوشیاری خود را تغییر دهند، از این رو به استفاده از داروهای مختلف برای چرت زدن استفاده خواهند کرد، اما بسیاری از روش ها مانند مصرف مواد مخدر بدون شک می تواند اثرات جبران ناپذیری را ایجاد کند.
روش های دیگری مانند مدیتیشن، خواب و هیپنوتیزم اثرات مثبتی را بر روی سلامتی روح و جسم و بدن دارند. در واقع یکی از بهترین گزینه هایی که می تواند حس آرامش درونی را ایجاد کند، مدیتیشن می باشد.
مدیتیشن باعث می شود که بدون انجام کار خاصی حس آرموش درونی را پیدا کنید و کمتر دچار فکر و خیالات منفی شوید. در ادامه اطلاعات مختلفی را در مورد انواع مدیتیشن در اختیار شما قرار خواهیم داد.
تعریف مدیتیشن
مدیتیشن به طور کلی به معنی متمرکز کردن ذهن در بدن می باشد که در این حالت افراد آرام آرام و پله پله توجه ذهن خود را به درون بدن انتقال می دهند تا بتوانند آرامش ذهنی و جسمی را ایجاد کنند، مدیتیشن باعث آرامش، کاهش درد، افزایش بهبودی و سلامت بدن می شود.
مدیتیشن افراد را به فردی جدید، متفاوت و یا فرد بهتری تبدیل نمی کنند، بلکه این آموزش آگاهی و داشتن حسی سالم را بالا می برد، یعنی هیچ گونه تلاشی انجام نمی دهند که احساسات و افکار شما را خاموش نماید، بلکه یاد می گیرید بدون این که قضاوتی داشته باشید به احساسات خود نگاه کنید و در نهایت آن ها را بهتر درک نمایید.
به طور کلی می توان گفت انواع مدیتیشن ها یک تعادل عاطفی غنی تر از احساسات را ایجاد می کنند، یعنی به افراد اجازه می دهد که احساسات شدید خود را کنترل کنند. گاهی اوقات مدیتیشن ها برای درمان های پزشکی به کار برده می شوند و بسیاری از پزشکان برای پیشگیری از استرس آن را به افراد مختلفی توصیه خواهند کرد.
مزایای مدیتیشن
همان طور که گفته شد مدیتیشن از جمله روش هایی می باشد که به ما کمک می کند احساسات و عواطف خود را کنترل نماییم، در واقع مزایای زیادی می توان برای انواع مدیتیشن بر شمرد که در ادامه آن ها را برای شما بیان خواهیم کرد.
مدیتیشن می تواند اضطراب و استرس را از ما دور کند، چرا که استرس کمتر به اضطراب کمتر هم منتهی می شود. علائمی که اضطراب ایجاد می کند مانند هراس، رفتارها و حملات عصبی، اضطراب اجتماعی و ... را می توان با مدیتیشن کاهش داد.
برخی از مدیتیشن ها می تواند به ما کمک کند که دیدگاه بهتری نسبت به زندگی داشتهب اشیم، از طرفی هم درک قوی تر از خود و رسیدن به رشد و کمال از دیگر مزایای مدیتیشن به شمار می رود که همان خودآگاهی می باشد.
افزایش قدرت و استقامت بدن از دیگر مزایای مدیتیشن می باشد که در تمامی اوقات می تواند قدرت تمرکز و توجه را بیشتر نماید.
شفافیت تفکر و پیشرفت توجه به بدن باعث می شود که شما بتوانید ذهن خود را جوان نگه دارید، همچنین بیماری آلزایمر که نتیجه بالا رفتن سن می باشد را کنترل خواهد کرد. علاوه بر این می توان گفت طبق بررسی هایی که انجام شده است، انواع مدیتیشن ها می تواند سرعت سنی و حافظه افراد مسن تر را افزایش دهد و با کم حافظگی مبارزه می کند.
مدیتیشن به راحتی می تواند بر روی احساسات و اعمال شما نسبت به دیگران تأثیر بگذارد که از آن به عنوان مهربانی یاد می کنند، یعنی این نوع از مدیتیشن با توسعه احساسات و افکار مهربانانه شروع می شود.
در واقع احساسات مثبت از طریق این تفکر در درون ما ایجاد می شود که می تواند اضطراب اجتماعی را از ما دور کند.
همچنین می توان گفت که انواع مدیتیشن می تواند به شما کمک کند به مبارزه با رفتارهای اعتیاد آور بپردازید، مدیتیشن به طور کلی باعث می شود کنترل زیادی بر روی خود پیدا کنید و قدرت اراده خود را افزایش دهید.
بسیاری از مردم همواره با مشکل بی خوابی دست و پنجه نرم می کنند، بنابراین با انجام مدیتیشن می توان به استراحت بدن کمک کرد و تنش های ایجاد شده را آزاد کرد تا بتوان در وضعیت آرامی به خواب رفت.
افرادی که درد زیادی را در بدن تحمل می کنند، می توانند با انجام مدیتیشن به کاهش درد خود کمک زیادی نمایند. مدیتیشن ها می توانند سلامت بدن را از طریق کاهش فشار خون تضمین کنند، چرا که فشار خون بالا باعث می شود قلب هنگام پمپاژ کردن خون به سختی کار کند.
این شرایط عملکرد ضعیف قلب را در پی دارد، اما به راحتی با انجام مدیتیشن می توانید از حادثه ای که منجر به حملات قلبی می شود جلوگیری کنید.
انواع مدیتیشن
مدیتیشن در واقع به دو دسته مدیتیشن تمرکزی و مدیتیشن تفکری تقسیم بندی می شود که در مدیتیشن تمرکزی افراد بر روی تنفس، صدا، تصویر واقعی، عبارت های تکراری، حرکت مشخص مثل تای چی یوگا و ... تمرکز دارند که هنگام تمرکز می توان نگرانی ها و اضطراب را از بین ببرد.
آرامشی که از طریق مدیتیشن به دست می آید بر روی بدن اثرات مفیدی را بر جای خود خواهد گذاشت، د مدیتیشن تمرکزی هر چیزی که بتواند باعث تمرکز شما شود که شامل یک کلمه یا دیدن تصویری از گل ها می شود را باید در طول مدیتیشن با خود تکرار کنید تا ذهن شما بر روی همان کلمه یا تصویر آرام شود. در مدیتیشن های تنفسی هم برای این که بتوان ذهن را آرام کرد بر روی فرایند دم و بازدم تلاش می کنند.
مدیتیشن تفکری بر روی حواس دقت زیادی دارد، در واقع در این روش بدون این که بر روی حواس پنج گانه و افکار ناراحت کننده خود تمرکز داشته باشید به راحتی می توانید اطلاعاتی را که باعث دریافت افکار ناراحت کننده می شوند را از خود دور کنید و فشارهای وارد به ذهن را از بین ببرید.
انواع مدیتیشن برای رهایی از مشکلات و افکار ناراحت کننده ای که در ذهن ما هستند کارایی خوبی را دارا هستند، مردم انواع مختلفی از این روش را به کار می برند و با چند روز تمرین به راحتی می توانند یک شکل مدیتیشن را براساس آنچه که می خواهند برای خود مورد استفاده قرار دهند. در ادامه مطالب انواع مدیتیشن را برای شما شرح خواهیم داد.
1-مدیتیشن مهربانی و عشق
عشق و مهربانی از انواع مدیتیشن هایی به شمار می رود که آن را به اسم مدیتیشن متا می شناسند، در واقع متا که قدمتی 3500 ساله دارد به معنی دوستی، محبت، خیرخواهی و اهمیت دادن به دیگران می باشد که ریشه در تراوا دارد و یکی از کهن ترین شاخه های دین بودایی شناخته می شود.
هدف اصلی این نوع مدیتیشن هدایت کردن احساسات و افکار و جهت دادن به آن ها می باشد و برای کسانی که دچار افسردگی شده اند یا به صورت ناگهانی خشمگین می شوند و افکار منفی به سراغ آنها می رود بسیار مناسب است.
هنگام انجام این مدیتیشن بهتر است راحت بنشینید و چشمان خود را ببندید، سپس احساسات و افکاری را به ذهن خود وارد کنید که سرشار از عشق و مهربانی هستند. بعد از چند جلسه این کار ملکه ذهن شما می شود و شادی و لذت آن را کاملا احساس خواهید کرد.
در این مرحله به راحتی می توانید یک نفر را انتخاب کنید و عشق و مهربانی خود را به سمت او هدایت نمایید، بعد از آن افراد غریبه ای را که با شما هیچ نسبتی ندارند انتخاب کنید و عشق و احساسات خود را به سوی آن ها هدایت نمایید.
بعد از آن که این کار را انجام دادید با تمرین پی در پی به جایی می رسید که مهربانی را برای تمام مردم دنیا خواستار خواهید بود و این کار احساسات را منفی از شما دور خواهد کرد.
2-مدیتیشن افراد مبتدی
در میان انواع مدیتیشن می توان تمرینات ابتدایی و اساسی آن را نام برد که برای افرادی که هیچ شناختی بر روی این روش ندارند بسیار مناسب است و با استفاده از آن به تمرینات پیچیده نیاز نخواهید داشت.
اما به درستی از مزایای یک مدیتیشن بهرهمند خواهید شد با استفاده از این مدیتیشن با چگونگی انجام حرکات و روند آن آشنایی پیدا می کند.
در مدیتیشن ابتدایی نیازی به انجام انواع حرکت های مدیتیشن ندارید بلکه می توانید بنشینید یا دراز بکشید و چشمان خود را ببندید، سپس نفس راحتی بکشید و شمارش نفس های خود را تنظیم کنید.
به طور کلی در این روش باید اجازه دهید که عمل دم و بازدم به صورت عادی انجام شود، حال بر روی حسی تمرکز کنید که هنگام نفس کشیدن آن را تجربه می کنید، همچنین می توانید به حرکت شکم، شانه ها و قفسه سینه خود توجه داشته باشید و هنگام ورود و خروج هوا از بینی نهایت دقت را داشته باشید.
اگر در انجام این مراحل حواس شما پرت شد بهتر است کار خود را دوباره انجام دهید، در نهایت اگر 3 دقیقه در روز این تمرین ها را انجام دهید رفته رفته به راحتی می توانید تمامی حرکت های مدیتیشن را به خوبی به انجام برسانید.
3-مدیتیشن ذهن آگاهی
یکی از مدیتیشن های محبوبی که از میان انواع مدیتیشن ها اکثر مردم جهان تمایل به انجام آن دارند خودآگاهی می باشد، چرا که برای انجام آن به هیچ مکان خاصی نیاز ندارند. این نوع مدیتیشن برای کاهش استرس و اضطراب بسیار مناسب می باشد و مانند مدیتیشن های دیگر به صورت هم زمان می تواند بر وضعیت ذهنی و جسمی شما تسلط پیدا کند.
برای انجام مدیتیشن ذهن آگاهی بهتر است راحت بنشینید و چشمان خود را ببندید و بر روی نفس کشیدن خود متمرکز شوید، همچنین بهتر است اعمال دم و بازدم را به آرامی به انجام برسانید و در مورد فکرهایی که معمولا به ذهن شما وارد می شود و باعث حواس پرتی خواهد شد قضاوت نکنید.
اجازه دهید ذهن شما از این افکار کاملا تهی شود و این که با نفس کشیدن می توانید به راحتی این کار را انجام دهید.
حتی اگر تحت این شرایط احساسات منفی به سراغ شما آمده اند، باید آن را رها کنید و دوباره به نفس کشیدن بپردازید، یعنی عمل مدیتیشن ذهن آگاهی را دوباره از اول انجام دهید. با مرور و تمرینات زیاد می توانید فعل و انفعالاتی که از طریق نفس کشیدن در بدن شما ایجاد می شود را به خوبی درک کنید.
4-مدیتیشن ذاذن
انواع مدیتیشن ها ریشه در مکتبهای بودایی دارند که پیروان این مکتب بیشتر به مدیتیشن و شهود اهمیت زیادی میدهند تا خواندن کتابهای مقدس. درواقع مدیتیشن سازدهنی یکی از انواع مدیتیشن هایی میباشد که بوداییهای پیرو این مکتب آن را به رسمیت نمیشناسند اما عدهای دیگر برای آن اهمیت زیادی قائل هستند.
مدیتیشن ذاذن بر روی موقعیت بدن هنگام نشستن، نفس کشیدن و افکار و ذهنیت هنگام نشستن تمرکز دارد. افرادی که این مدیتیشن را انتخاب می کنند به واسطه تمرین و تکرار این المان را همراه با هم به کار می برند و هیچ گاه تفاوتی بین آن ها قائل نخواهند شد.
در واقع برای انجام مدیتیشن ذن باید بالش کوچکی را به روی زمین بگذارید و روی آن بنشینید، دیل انجام این کار این است که کمی با زمین فاصله داشته باشید. بر اساس حالت های بدنی که دارید و با توجه به انعطاف پذیری بدنتان می توانید یکی از انواع حرکت های مدیتیشن ذن را انتخاب نمایید.
تحت این شرایط می توانید چهارزانو بنشینید، اما پاهایتان را روی هم قرار ندهید. یعنی قسمت پشتی هر 2 پای شما باید صاف بر روی زمین قرار بگیرند و زانوها هم کاملا با زمین تماس داشته باشند.
حالت دیگری که در مدیتیشن ذن وجود دارد این است که چهارزانو بنشینید و پای چپ خود را بدون این که خم شود بر روی ران پای راست قرار دهید، پای راست را هم زیر پای چپ که به این حالت حالت گل نیلوفر نصف و نیمه گفته می شود.
از طرف یکی دیگر از حالت های چهارزانو نشسته این است که هر 2 پای خود را بدون این که خم شود بر روی ران پای دیگر قرار دهید یا این که دست های خود را بر روی پاها بگذارید به این نحو که کف دست های شما رو به بالا قرار بگیرد و پشت دست شما روی انگشتان دست دیگر قرار بگیرد، البته به این نکته دقت داشته باشید که باید صورت شما رو به بالا باشد و شانه ها کاملا آزادانه قرار گیرند.
در این مدیتیشن سعی کنید دهان خود را بسته نگه دارید و دندان ها را بر روی هم بگذارید، از طریق بینی عمل دم و بازدم را انجام دهید و تمام تمرکز خود را بر روی نفس کشیدن بگذارید.
در چنین حالتی اگر حواس شما پرت شد می توانید از 10 شروع کنید و هر بار که یک عدد را گفتید عمل دم و بازدم را انجام دهید، سعی کنید حالت بدنی خود را همان گونه که نشسته اید کاملا حفظ نمایید و تمام تمرکز خود را بر روی حالت بدن ذهن و تنفس بگذارید.
5-مدیتیشن چی کونگ
چی کونگ از دیگر انواع مدیتیشن به شمار می رود که به معنی کار و انرژی درونی می باشد. در واقع می توان از معنی این کلمه به تعالی و پرورش انرژی درونی پی برد. مدیتیشن چی کونگ شامل تمرینی می شود که آن را بر اساس مکتب فکری فلسفی تائویسم طراحی کرده اند و ترکیبی از تمرین های تنفسی می باشد.
برای انجام این نوع مدیتیشن بهتر است کمر خود را صاف نگه دارید و راحت بنشینید و تمامی قسمت های بدن خود را آزاد نگه دارید، سپس نفس هایی عمیق و طولانی بکشید.
6-مدیتیشن کندالینی
از انواع مدیتیشن می توان مدیتیشن کندالینی را نام برد که به زبان هندی به معنی پیچ و تاب خوردن می باشد و به انرژی های مار مانند اشاره دارد، به این نحو که کمی پایین تر از قسمت انتهای ستون فقرات به دور خود می پیچد.
این انرژی بعد از این که در بدن جریان پیدا کند به مناطق بالاتر می رسد تا اینکه به فرق سر پیشروی کند، در واقع این نوع از مدیتیشن را با رژیم های غذایی و تمرین های تنفسی و انواع حرکات خاصی انجام می دهد.
برای انجام مدیتیشن کندال باید سوراخ طرف چپ بینی خود را به وسیله یه پنبه مسدود کنید و نفسی عمیق و طولانی بکشید، برای این که دم و باز دهم به راحتی انجام دهید باید دفه بعد سوراخ به سمت راست بینی را مسدود نمایید.
این کارها به طور مکرر انجام دهید و به چیز دیگری فکر نکنید، در واقع مدیتیشن کندالینی از تمرین های یوگا می باشد که برای یادگیری آن باید مطالعات زیادی را انجام دهید.
7-مدیتیشن خیره نگاه کردن
خیره نگاه کردن یک از انواع مدیتیشن به شمار می رود که برگرفته از تمرین های یوگا می باشد، در این نوع مدیتیشن باید تمرکز خود را بر روی جسم خارجی جاری کنید، بنابراین راحت بنشینید و به جسمی که رو به روی شما قرار گرفته خیره شوید تا جایی که می توانید از پلک زدن امتناع کنید و با این کار آرامش خاطر و برای خود به وجود آورید.
تمرکز خود را به قدری بر روی جسم مورد نظر نگه دارید که چشم های شما حالت سوزش پیدا کنند، حال باید چشمان خود را ببندید و برای چند لحظه تصویر جسمی را که به آن نگاه کرده اید در ذهن خود تجسم کنید و این مراحل را پی د رپی همچنان تکرار نمایید تا باعث آرامش خاطر شما شود.
مدیتیشن و جستو جوی درونی
از انواع دیگر مدیتیشن می توان کاوش درونی را نام برد که با سؤال کردن از خودمان شروع م یشود و با انجام این کار سعی می کنیم که از دوگانگی وجودی رهایی پیدا کنیم و بین ذهن و بدن خود اتحاد خاصی را ایجاد نماییم این مدیتیشن به معنی کاوش و تفحص در درون خود فرد می باشد.
هنگام انجام این مدیتیشن می توانید هر حالت بدنی را برای خود انتخاب کنید بنشینید یا دراز بکشید، سپس زمانی که فکری به ذهنتان خطور کرد یا احساس خاصی را به دست آوردید از خودتان بپرسید که این احساس درون چه کسی رخ داده است
در واقع از خودتان بپرسید که من کیستم؟ اما به دنبال جواب برای آن نباشید. با انجام این کار به مرور زمان تمرکز خود را بر روی درون خود معطوف می کنید و هر بار که فکری به ذهنتان می رسد کاملا بیخیال آن شوید.
زمانی که بر روی این کار مهارت پیدا کنید بدون هیچ گونه حواس پرتی می توانید بین ذهن و بدن خود یگانگی ایجاد نمایید.
8-مدیتیشن مانترا
مانترا با انواع مدیتیشن که تابهحال برای شما شرح داده ایم تفاوت خاصی دارد، چرا که در این مدیتیشن با استفاده از ارتعاشات صوتی می توان امواج مغزی را کاملا هماهنگ با دیگر امواج موجود در جهان هستی قرار داد.
در این نوع از مدیتیشن باید سعی کنید که به سطح مطلوبی از تمرکز دست پیدا کنید، در واقع یکی از حالت های بدنی را به صورت نشسته برای خود انتخاب کنید و از میان انواع مانترا را که شامل هام، یام، راما و ام می شود یکی را برای خود انتخاب نمایید.
سپس در بازه زمانی مشخصی شروع به انجام مدیتیشن کنید و مانترای انتخابی را در ذهن خود همچنان تکرار نمایید، حتی می توانید تکرار این مانترا را با نفس کشیدن خود تنظیم کنید. با انجام این کار تمام حواس خود را به صدای درونی خواهید داد و افکار دیگر را به راحتی کنار خواهید گذاشت.
9-مدیتیشن ویپاسانا
ویپاسانا که ریشه در سنت های بودایی دارد به عنوان مدیتیشنی شناخته می شود که امروزه از آن به ذهن آگاهی یاد می شود، در واقع برگرفته از تمرینات ذهن آگاهی می باشد. برای انجام انواع حرکت های مدیتیشن ویپاسانا باید بر روی بالش کوچکی به صورت چهارزانو و با کمر صاف بنشینید و بر روی دم و بازدم خود از طریق سوراخ های بینی تمرکز داشته باشید.
در محل انجام این نوع مدیتیشن باید به صداها یا افکاری که به سراغ شما می آید هیچ توجهی نداشته باشید، اگر ادراک حسی را پیدا کنید، می توانید بر چسبی را برای آن انتخاب نمایید. به عنوان مثال هنگام شنیدن صدای بوق اتومبیل آن را با برچسب ترافیک در ذهن خود به ثبت برسانید.
10-مدیتیشن تانترا
تانترا در واقع به مدیتیشنی گفته می شود که در مکتب هند باستان بالغ بر 100 موضوع مختلف دارد و میتوان هر کدام از آن ها را برای مراقبه به کار گرفت. البته باید به این نکته دقت داشته باشید که مدیتیشن تانترا دارای سطوح پیشرفته ای است که باید برای انجام آن تمرین های اصلی و پایه مدیتیشن را به خوبی یاد بگیرید.
برای انجام تانترا از میان انواع حرکت های مدیتیشن که وجود دارد می توانید با آگهی کامل یکی را انتخاب نمایید و به بازدم خود توجه کنید. سپس به پای راستتان به خصوص انگشتان پا توجه نمایید و تصور کنید که نورهای طلایی رنگ آن را فراگرفته اند و همیشه این فکر را در ذهن خود داشته باشید که پاهای من طلایی رنگ است.
تمامی این کارها را با پای چپ خود هم انجام دهید و بعد از آن یک یک با اندام های خود همین کار را انجام دهید.
هم زمانی که این کار را انجام می دهید باید این فکر را در ذهن خود پرورش دهید که تمام اندام های بدن شما با نورهایی طلایی رنگ تشکیل شده اند و در هنگام اتمام مدیتیشن به این فکر کنید که من نور هستم.
11-مدیتیشن تائو
از دیگر انواع مدیتیشن می توان مدیتیشن تهی سازی تائو را نام برد که الهام گرفته از سنت تائوی چین می باشد و بیشتر بر روی آزاد کردن افکار و احساسات تأکید دارد.
در این روش از میان انواع حرکت های مدیتیشن می توانید حالت چهارزانو نشسته را انتخاب کنید و کمر خود را کاملا صاف نگهدارید، سپس چشمان خود را تا حدی که نوک بینی خود را ببینید نیمه باز بگذارید.
زمانی که فکر یا احساسی به سراغ شما آمد به آن توجهی نداشته باشید و آن را کاملاً رها کنید، جایی قرار بگیرید که کاملا ساکت و آرام باشد و سکوت بتواند به تمرکز شما کمک زیادی
12-مدیتیشن نادا
انواع روش های یوگا معمولاً در مدیتیشن ها به کارگرفته می شود که یکی از آن ها نادا می باشد و به انواع روش های مدیتیشن راه پیدا کرده است. نادا به سیستمی فلسفی و متافیزیکی گفته می شود که ریشه در سنت های هند باستان دارد.
جنبه های کاربردی این مدیتیشن متکی بر این است که عالم جهان و تمام چیزهایی که درون آن وجود دارد از ارتعاشات صدایی برخوردار هستند به نام نادا و براساس باورهایی که پیروان این مدیتیشن دارند می توان گفت که جریان پیدا کردن انرژی به دلیل صداهایی می باشد که اساس شکل گیری عالم هستی را فراهم می کند.
بنابراین می توان گفت که نادا یوگا از انواع مدیتیشن هایی می باشد که متکی بر صدا است و استفاده از آن در کنار موسیقی انجام می گیرد.
حالت های مختلفی در انواع مدیتیشن ها وجود دارد که می توانید یکی از آن ها را در مدیتیشن نادا یوگا برای خود انتخاب کنید و چشمان خود را ببندید و به صداهایی که به گوش شما می رسد توجه کنید.
صداهایی مثل صدای بارش باران یا جیک جیک گنجشک ها را می توانید دانلود کنید و به آن ها گوش دهید، بعد از گذشت مدت زمانی می توانید مهارت زیادی بر روی تمرکز بر این صداها پیدا کنید و بعد از آن باید به بدن و ذهن خود گوش بسپارید، درنهایت قادر خواهید بود صدایی را بشنوید که هیچ ارتعاشی ندارد.
13-مدیتیشن چشم سوم
انواع زیادی از مدیتیشن را می توان نام برد که یکی از آن ها مدیتیشن چشم سوم می باشد و در این مدیتیشن تمرکز خود را باید بر روی چاکرای عاج یا چشم سوم معطوف کنید، چشم سوم د رواقع مکانی است که بر روی پیشانی و میان ابروها واقع شده است.
برای انجام این کار حالت چهارزانو را انتخاب کنید و تمرکز خود را تنها بر روی بین ابروهای خود معطوف کنید و هر بار که فکری به سراغ شما می آید سعی کنید دوباره این کار را انجام دهید و تمرکز خود را به بین ابروها برگردانید.
14-مدیتیشن چاکرا
مدیتیشن چاکرا یکی از انواع مدیتیشن هایی می باشد که در زبان سانسکریت از آن به معنای چرخ یا صفحه یاد می کنند و چرخه ای بشمار می رود که انرژی و حرکت را ب هراحتی به جریان می اندازد.
به طور کلی می توان گفت که 7 چاکرا در بدن وجود دارد که مکان آن از پائین ترین قسمت ستون فقرات شروع می شود و تا فرق سر همچنان ادامه خواهد داشت، در واقع هر چاکرا با رشته های عصبی و اندام های بدن فعالیت دارد.
فردی که مدیتیشن چاکرا را انتخاب می کنند بر روی بازکردن چاکراهای بدن خود و تنظیم آن ها فعالیت دارد و بر اساس تقسیم بندی هایی که صورت گرفته است هر چاکرا را با عبارت و رنگ خاصی نشان می دهند.
بهعنوان مثال پایین ترین چاکرای بدن که انتهای ستون فقرات می شود با رنگ قرمز و آن را چاکرای ریشه می نامند، این چاکرا دقیقاً با غریزه بقای انسان ارتباط دارد.
کمی بالاتر از آن برویم به چاکرای ساکرال می رسیم که آن را با رنگ زرد نشان می دهند و به تمایلات جنسی مرتبط می شود. این چرخه همچنان ادامه پیدا می کند تا اینکه به چاکرای هفتم یعنی چاکرای تاج می رسیم و آن را با رنگ بنفش نشان خواهند داد که با حکمت و فرزانگی انسان ها ارتباط برقرار می کند.
مطلب مرتبط : مدیتیشن در کرج
برای انجام مدیتیشن چاکرا می توانید انواع حرکت های مدیتیشن را به کار ببرید و راحت به صورت چهارزانو بنشینید، حال باید به آرامی و آهسته نفس بکشید در این مرحله از مدیتیشن چشم های خود را ببندید و چرخی که به رنگ قرمز است را در ذهن خود مجسم کنید و با استفاده از آن روی چاکرای ریشه خود متمرکز شوید.
به این معنی که دقیقا باید تمرکز و حواس خود را به مکان چاکرا در بدن بدهید و اسمی که برای چاکرا انتخاب کرده اند را مرتبا با خود تکرار کنید. حال در ذهن خود مجسم کنید که این انرژی در بدن شما جریان پیدا کرده است و این کار را تا جایی ادامه دهید که تصور واضحی از جریان چاکرای قرمز را در حال چرخیدن در بدن خود مشاهده کنید.
این مراحل را تک به تک باید برای تمامی چاکراها انجام دهید تا زمانی که به چاکرای تاج برسید. زمان زیادی را باید برای شناخت چاکراه های مختلف اختصاص دهید و به تمرینات خود همچنان ادامه دهید تا جایی که اگر چاکرا در بدن شما مسدود شد بتوانید آن را به راحتی شناسایی کنید.
دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید